25 ESZTENDŐS PARTNERÜNK, A LAM ALAPÍTVÁNY

1992-ben a Svájci Államszövetség Fejlesztési és Együttműködési Irodájának, és a Svájci protestáns Egyházak Segélyszervezetének a támogatásával jött létre Székelyföldön a LAM Alapítvány. Küldetése a magán mezőgazdaság, illetve a kis- és középvállalkozások támogatása Erdélyben.

A Ft. Kató Béla püspök úr elnökletével működő kuratórium aktivitásának pillérei: a felnőttképzés, a szaktanácsadás és pályázat írás, valamint a hitelfolyósítás. A mezőgazdasági fejlesztések területén a LAM modell egyedülálló. Az eltelt 25 év alatt 9607 főt képeztek, és közel 55 millió USD értékben folyósítottak hitelt. Ennek 13 százaléka új vállalkozás beindítását tette lehetővé.

A 25 éves évfordulón, 2017. szeptember 16.-án „Pénz, piac, versenyképes mezőgazdaság” címmel szakmai konferenciát rendezett az Alapítvány Illyefalván, amelyre az egyesületünk vezetőségét is meghívta. Az ünnepi rendezvényen, mint a „KárpátHáló KESZ” közösségi együttműködés alapító tagját köszöntötte Dr. Madarász Sándor KESZ elnök és Palotás József a KárpátHáló Egyesület elnöke is.

További sikeres munkát és eredményes partneri együttműködést kívánunk!

A rendezvényről és az Alapítványról bővebben

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!