Családi Szabadegyetem

A KárpátHáló Egyesület a Tempus Közalapítvány támogatásával – a Kulturális és Innovációs Minisztérium Családokért Felelős Államtitkára javaslatára – Családi Szabadegyetem előadás sorozatot hirdet magyar ajkú családoknak Diószegen (Románia, Bákó megye) és Magyarkanizsán (Szerbia).

A Családi Szabadegyetem programjain való részvétel az említett településeken, illetve azok vonzáskörzetében lakó magyar családok számára ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött.

A Családi Szabadegyetem keretében az előadásokon és a gyakorlatokon a családok tagjai – nagyszülők, szülők és a 6 – 14 éves gyermekek – együtt vesznek részt. Így a családi közös ismeretszerzés révén megerősödnek a családban a kapcsolatok, és azonosan értelmezhetővé válnak a családi közösség számára hasznos új ismeretek. A négy hétig tartó, hetenként két alkalommal tervezett foglalkozásokon az előadások és a gyakorlatok az alábbi témakörökben nyújtanak hasznos ismereteket a család bármely generációját képviselő tagjainak:

  1. a mindennapi életünk minősége
  2. digitális írástudás, internet biztonságos használat
  3. egészséges életmód
  4. a zene világa
  5. egy kulturális program közös megtekintése

Az előadásokat és a gyakorlatokat a felnőttképzésben jártas, magasan képzett magyarországi és helyi szakemberek tartják. A „Családi Szabadegyetem” programját teljesítő résztvevők a KárpátHáló Egyesület oklevelét kapják meg az ünnepélyes záró rendezvényen.

A Családi Szabadegyetemre történő jelentkezésről, és a programokról további részletes információt az egyesület projektben közreműködő, helyi partnerei adnak:

Diószeg (Románia)
Magyar Ház Diószeg Preot Francisc Lenghen nr 119, Lengyel Ferenc pap utca 119. szám
Kiss Sámuel helyi szervező

kisssamuel93@gmail.com

+40725348668

Magyarkanizsa (Szerbia)
CNESAOktatási és Művelődési Intézmény Magyarkanizsa Fő tér 9.
Búzás Hedvig helyi szervező

edukacija@cnesa.rs

+381 63 545 028

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!