SZÉPKORÚAK INFORMATIKAI ALAPKÉPZÉSE BEREGSZÁSZON

A KárpátHáló Egyesület, az Oktker-Nodus Kiadó Kft. Veszprém, valamint a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Beregszász,a „KárpátHáló KESZ” (Közösségi Együttműködés a Szépkorúakért) keretében ingyenes informatikai alapképzést szervezett, a beregszászi régióban élő hatvan év feletti magyar lakosság számára.

A képzés programját Magyarországon a felnőttképzési törvény szerinti D kategóriában Számítástechnikai ismeretek elnevezéssel E-000515/2014/D027 számmal tartják nyilván. Az alapismereti informatikai képzés az időskorúak számára, az információszerzés és a kapcsolattartás modern eszközeinek megismerését és begyakorlását segítette. A külhoni magyarok számára ez a képzés egyben a határokon átnyúló hálózati együttműködés rendszerében előmozdította a külhoni magyarság és az anyaországban élők kapcsolatainak erősítését is.

A képzés megvalósítása négyoldalú megállapodás alapján történt, miszerint a KárpátHáló KESZ koordinációjával a szervezést és a költségek egyharmadát a főiskola, a képzési programot, a képzéssel kapcsolatos adminisztratív tevékenységek ellátását és a költségek kétharmadát az Oktker-Nodus Kft. biztosította. A KárpátHáló Egyesület tagjai munkájukkal az előkészítő és a programzáró tevékenységekben vettek részt, továbbá anyagi hozzájárulásukkal segítették a képzés megvalósítását.

A képzés meghirdetésekor a vártnál lényegesen nagyobb volt az érdeklődés, és napokon belül több mint hatvan magyar ajkú idős személy jelentkezett az ingyenes képzésre. A képzés három csoportban, a főiskola jól felszerelt szép új informatika termében volt. A képzési követelményeket 51 fő teljesítette sikeresen, akik a képző cég, a főiskola és a KárpátHáló KESZ vezetői előtt záró konzultáción mutatták be frissen szerzett ismereteiket.

Ünnepélyes és megható volt a főiskola dísztermében rendezett oklevél átadó ünnepség, amelyen a képzést sikerrel befejező 51 fő a magyarországi felnőttképzési törvény előírásai szerinti, a képzésről szóló oklevelet vehetett át.

A KárpátHáló Egyesület és a KESZ jelen lévő vezetői elismerve a képzés sikerét és látva a nagy érdeklődést, ígéretet tettek arra, hogy anyagi forrásaiktól függően mielőbb újabb képzés meghirdetésére fognak lehetőséget biztosítani.

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!