ÚJABB SIKERES INFORMATIKAI KÉPZÉST ZÁRTUNK MAGYARKANIZSÁN

A „KárpátHáló Egyesület” koordinálásával, a KárpátHáló Közösségi Együttműködés a Szépkorúakért (KESZ) elnevezéssel 2013. augusztus 29.-én Kecskeméten aláírt alapító okirat, illetve az azt felváltó SZÁNDÉKNYILATKOZAT a„KárpátHáló KESZ Közösségi Együttműködés a Szépkorúakért elnevezésű projektekben való közreműködésről” dokumentum értelmében a szerbiai Magyarkanizsán újabb sikeres informatikai képzést zártunk 2017. szeptember 29.-én.

Az E-000515/2014/D027 magyarországi nyilvántartási számú alapismereti informatikai képzés megvalósítása időskorúak számára Szerbiában a Magyarkanizsai járás központjában jól szolgálta a KárpátHáló Egyesület küldetésének megvalósítását, azaz az időskorúak életminőségének javítását, az információszerzés és a kapcsolattartás modern eszközeinek megismertetése és begyakorlása útján. Ezek a képzések a határokon átnyúló hálózati együttműködési rendszerben szolgálják a külhoni magyarság és az anyaországban élők kapcsolatainak erősítését is.

A projektben a KárpátHáló Egyesület, Magyarország, az Oktker-Nodus Kiadó Kft. Magyarország, Veszprém megye, valamint az Obrazovno-kulturna ustanova „Cnesa” Oktatási és Művelődési Intézmény, Szerbia, Kanjižaműködött együtt a „KárpátHáló KESZ Közösségi Együttműködés a Szépkorúakért elnevezésű projektekben való közreműködésről” szóló szándéknyilatkozat szerint.

Magyarkanizsán a Cnesa központban megtartott magyar nyelvű képzésen 15 fő szépkorú külhoni magyar honfitársunk vett részt, és végezte el azt sikeresen. Ezzel már 97 főre emelkedett azon külhoni magyar időskorúak száma, akik megismerkedtek a számítógéppel.

További információ a linkre kattintva érhető el.

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!