Kárpátháló egyesület

Tisztségviselők

Mihálka Gáborné

Elnök
Okleveles agrármérnök-tanár, oktatás-informatikus, nyugdíjas

2017.02.08. óta az egyesület rendes tagja. Korábbi munkahelyei: Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet, ahol főosztályvezetőként majd mb. főigazgató-helyetteseként dolgozott, Győr-Moson-Sopron megyei általános és középiskola, ahol 20 éven keresztül mérnök-tanárként tanított, szakmai tapasztalatot szerzett a húsiparban és a tejiparban is. Okleveles agrármérnök-tanári és oktatás-informatikus végzettséggel rendelkezik. Több továbbképzésen is részt vett Budapesten, ahol informatikát tanult és a szak és felnőttképzés területén az országos képzések, továbbképzések szakmai előadója volt. A szak- és felnőttképzésben aktív szakértő, vizsgaelnök. Több, a szakmai vizsgákkal foglalkozó szakmai kiadvány és kézikönyv szerzője. A KárpátHáló Egyesület tagjaként belépése óta az elnökség titkáraként aktívan dolgozik az egyesület céljainak megvalósításáért.

Varga István

Elnökségi tag
Az Oktker-Nodus kiadó Kft. ügyvezetője

1991 óta dolgozik jelenlegi munkahelyén melynek neve többször változott. Az Országos Oktatástechnikai Központból, Országos Továbbképző és Taneszközfejlesztő Vállalat, az 1993 évi privatizációt követően Echo Pr Kft. majd Oktker Kft. lett. A cég neve 2002 óta Oktker- Nodus Kiadó Kft, melynek régebben a tankönyvkiadás, ma már a felnőttképzés a fő tevékenysége. Az elmúlt közel 3 évtizedben volt kiadói és kereskedelmi osztályvezető, majd igazgató és általános igazgató-helyttes. 1997 óta a társaság ügyvezetője. Egyesületi munkát a Magyarországi PKU Egyesületben végzett, melynek alapító elnöke, 10 évig elnökként majd 5 évig elnökségi tagként tevékenykedett.
Elismerések: Köztársasági elnöki aranyérem 1999, Az Év vállalkozója 2012 KárpátHáló KESZ év embere díj 2017.

Sarnyai Károly

Elnökségi tag
Szerb és magyar állampolgár

2015.03.20. óta az egyesület rendes tagja. 1989-től a CNESA, magyarkanizsai művelődési és oktatási intézmény munkatársa, ahol Tv szerkesztő, igazgató illetve titkár munkakörökben dolgozik, illetve dolgozott.

Az iskoláit Magyarkanizsán, Szabadkán és Belgrádban végezte, ahol építész technikusi, közgazdász és felnőttképzési menedzser oklevelet szerzett. Több képzésen vett részt Magyarkanizsán, Szabadkán, Belgrádban, Zágrábban, Lakitelken, Békéscsabán és Budapesten, amelyeken informatikát, lakberendezést, formatervezést, vezetés elméletet és andragógiát tanult.

Egyéb civil szervezeti aktivitása:

  • a Vajdasági Egészségturizmus Klaszter Oktatási Bizottság elnöke 2012-óta
  • a Pannon Forrás Kárpát-medencei Felnőttképzési és Szolgáltatási Hálózat szenátusának tagja
  • a szerbiai Felnőttképzők Regionális Hálózata – FERHA – elnöke 2013-tól
  • a magyarkanizsai Forrás Család-, Egészség és Ifijúság védő egyesület tagja.

A KárpátHáló Egyesület tagjaként belépése óta aktívan dolgozik az egyesület céljainak megvalósításáért a Vajdaságban. Kezdeményező és irányító szerepet vállal a KárpátHáló KESZ projektekben, aminek elismeréseként a „KárpátHáló KESZ év embere 2019.“ díjat is elnyerte.

Modláné Görgényi Ildikó

Főtitkár
Nyugdíjas, szakértő, szaktanácsadó

Okleveles gépészmérnök, mérnök-tanár, három éves doktori iskolát végezte, svájci, német, kanadai, svéd, továbbképzéseken vett részt. Elismerései: Életműdíj, Trefort Ágoston Díj, Arany Érdemkereszt. A CEDEFOP-ban hat éven át Board tag Magyarország képviseletében. Munkatapasztalatot szerzett mérnökként, középiskolai tanárként, egyetemi oktatóként, a szakképzés és a felnőttképzés területén szakfelügyelőként, minisztériumi irányítóként, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet főigazgató-helyetteseként, főigazgatójaként, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főigazgató-helyetteseként. Több szakmai kiadvány és tankönyv írója. Főbb területe a fejlesztés és rendszerek építése.