BEFEJEZŐDÖTT AZ ELSŐ MAGYARORSZÁGI SZÁMÍTÁSTECHNIKAI KÉPZÉS A SZÉPKORÚAK SZÁMÁRA

A veszprémi Életöröm Idősek Otthonában 2016. november 7. és 2017. február 27-e között a KárpátHáló Közösségi Együttműködés a Szépkorúakért keretében, az egyesületünk támogatásával, a veszprémi Oktker-Nodus Kiadó Kft. számítástechnikai képzést tartott szépkorúak számára. Az idősotthonban lakóknál a jelentkezés egyetlen feltétele a 60 évnél idősebb életkor volt.

A képzésre tíz fő jelentkezett, és kezdte meg a harminc órás képzést. A képzés köszönhetően a KárpátHáló KESZ keretében biztosított támogatásoknak a résztvevők számára ingyenes volt.

A képzést a programtulajdonos Oktker-Nodus Kiadó Kft. megbízásából a Kft. tapasztalt szakembere vezette. Az oktató elégedett volt a csoport munkájával, a tanulók előmenetelével. Kiemelte lelkesedésüket és őszinte, a közös munkát segítő kritikus véleménynyilvánításukat.

Az elsajátítandó ismeretek között szerepelt a számítógépes alapismeretek, az online alapismeretek és a szövegszerkesztési ismeretek.

A képzést megkezdő tanulói csoport létszáma sajnos haláleset és betegség miatt tíz főről hét főre fogyatkozott. A képzést sikerrel teljesítők között a legidősebb résztvevő a 83. évében járt.

A képzést önálló feladatok megoldásával zárták a tanulók. A záró feladatot mind a hét résztvevő sikeresen teljesítette, így mivel ez a képzés Magyarországon hivatalos nyilvántartásba vett, a résztvevők a programtulajdonos Oktker-Nodus Kiadó Kft. jóvoltából látogatási igazolást is kaptak.

A képzés ünnepélyes zárásán megjelent a KárpátHáló KESZ elnöke Dr. Madarász Sándor, az Oktker-Nodus Kiadó Kft. tulajdonos ügyvezetője Varga István és Nemes Ágnes az Életöröm Idősek Otthona intézmény vezetője is.

Az informatikai képzést sikeresen elvégzők kezükben az igazolással. Jobbról Varga István, mellette a háttérben Dr. Madarász Sándor és Nemes Ágnes takarásban

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!