Búzás Hedvig a „KárpátHáló KESZ év embere” 2021-ben

Búzás Hedvig a KárpátHáló Egyesület alapító tagja nyerte az idén a „KárpátHáló KESZ év embere” díjat. Egyesületünk 2016 óta a KESZ Irányító Testületének a döntése alapján minden évben megválasztja az év emberét. Az év embere díjat olyan egyesületi tag kaphatja meg, aki az adott esztendőben kiemelkedő önkéntes munkát végez a KESZ (Közösségi Együttműködés a Szépkorúakért) projektjeiben a külhoni idős magyarok életkörülményeinek javítása érdekében, aktívan tevékenykedik az egyesületi közösségben és példamutató munkát végez a fenti célok megvalósításáért lakóhelye környezetében.

A 2021. esztendő a covid világjárvány miatt meglehetősen kedvezőtlen volt a közösségi programok, a képzések szervezése, megvalósítása és ezek finanszírozásához szükséges pályázati források elérése szempontjából. Így egyesületünk a korábbi évek aktivitásaihoz képest nagyon kevés projektet tudott végrehajtani. Ezek közül jelentősebb az időskorúak digitális írástudásának felmérését előkészítő munka volt, amelynek gyakorlati része Szerbiában, Magyarkanizsán történt meg Búzás Hedvig munkájának köszönhetően. Önkéntes munkáját megbízhatóan, a határidők betartásával, legjobb tudása szerint végezte.

Búzás Hedvig szerb-magyar állampolgár, a Magyarkanizsa székhelyű Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény oktatásszervezője 2001 óta, és az intézmény Felügyelő Bizottságának tagja.

Tanulmányait középfokon Szabadkán és Újvidéken végezte, majd mesterfokú közgazdasági diplomát is szerzett. 20 éves oktatásszervezői tapasztalattal rendelkezik a képzések szervezésében, lebonyolításában, elszámolásában és a képzési teamek irányításában. Gyakorlott pályázatíró és már közel húsz projektben vett részt projekt-menedzserként, illetve mint projekt asszisztens.

Aktív közéleti tevékenységet is folytat, a KárpátHáló Egyesületen kívül tagja a FERHA (Felnőttképzők Regionális Hálózata) elnevezésű Szerbiában bejegyzett egyesületnek is, amely 2021-ben elnökéül megválasztotta.

Gratulálunk Búzás Hedvignek, aki „KESZ év embere” dicsőségtáblára, mint a 2021. év nyertese került fel.

Madarász Erik
alapító tag

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!