SIKERESEN BEFEJEZŐDÖTT A SZÁMÍTÁSTECHNIKAI KÉPZÉS A SZÉPKORÚAK SZÁMÁRA MAGYARKANIZSÁN

Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény október elején a KárpátHáló Közösségi Együttműködés a Szépkorúakért, a KárpátHáló Egyesület, valamint a veszprémi Oktker-Nodus Kiadó Kft. támogatásával számítástechnikai tanfolyamot hirdetett szépkorúak számára. A jelentkezés egyetlen feltétele az volt, hogy a hallgatóknak 55 évnél idősebbnek kellett lenniük.

A szervező intézmény a felhívást igyekezett helyi és térségi szinten is eljuttatni a hírközlő szervekhez, televíziókhoz, rádiókhoz, napi- és hetilapokhoz. A program nagy érdekelődést váltott ki nemcsak a helyi, hanem a regionális sajtó munkatársaiból is.

A felhívás többek között az alábbi fórumokon jelent meg:

  1. Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény Facebook oldala
  2. Helyi Önkormányzat
  3. Az Új Kanizsai Újság 2016/39. száma (letöltés)
  4. Vajdaság MA – DÉLVIDÉKI HÍRPORTÁL

Telefonos interjúk hangzottak el a következő rádióállomásoknál:

  • Szabadkai Rádió (2016.10.05.)
  • Pannon Rádió (2016.10.06.)
  • Újvidéki Rádió (2016.10.05.)

A magyarkanizsai székhelyű Info Tv Magyarkanizsai Körkép című heti műsorában is megjelent felhívás állókép, szalaghír és hangos hír formájában.

A toborzás eredményeként a 15 hallgató helyére mintegy száz jelentkezést regisztrált a szervező. A képzés köszönhetően a KárpátHáló KESZ keretében biztosított támogatásoknak a résztvevők számára ingyenes volt.

A felvételt nyert hallgatókkal a munka október végén indult meg a Cnesa OMI oktatási részlegének számítástechnika kabinetjében. A 30 órára tervezett tanmenet heti háromszori találkozó során valósult meg. Egy délután két iskolai órát hallgattak végig a hallgatók.

A képzést a programtulajdonos Oktker-Nodus Kiadó Kft. megbízásából a Cnesa tapasztalt szakembere, Magyari Attila vezette, aki az idősebb korosztályt illetően is rendelkezik oktatási tapasztalattal. Az oktató elégedetten nyugtázta a csoport munkáját. Külön kiemelte lelkesedésüket és őszinte, nyitott érdeklődésüket.

A tervezett tanmenet (számítógépes alapismeretek, online alapismeretek és szövegszerkesztés) teljes mértékben megvalósult, sőt jutott még idő a hallgatók részéről felvetett kérdések, témák tárgyalására és az ismétlésre is.

A képzést lezáró konzultációra, ami a záróvizsgát helyettesíti, 2016. december 13-án, kedden délután került sor az informatikai kabinetben, amelyen megjelent a KárpátHáló KESZ elnöke Dr. Madarász Sándor, a magyarországi Oktker-Nodus Kiadó Kft. tulajdonos ügyvezetője Varga István és a KárpátHáló Egyesület képviselője Kovátsné Vörös Ágnes is.

Mivel ez a képzés Magyarországon hivatalos nyilvántartásba vett, a résztvevők a programtulajdonos Oktker-Nodus Kiadó Kft. jóvoltából látogatási igazolást kaptak.

A záró konzultáción készült fotók és nyilatkozatok megtekinthetők ittitt és itt.

Az óriási túljelentkezés arra enged következtetni, hogy Magyarkanizsán szükség van hasonló tanfolyamok megszervezésére és nemcsak alap, hanem haladó szinten is.

A tanulók a záró konzultáción

Összeállította: Búzás Hedvig projektfelelős

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!